Garaget

En extremt kall och snöig dag bestämmer vi oss att testa Garaget. Lokalen ligger nära mina gamla kvarter så jag känner en viss mått av nostalgi när vi är på väg.

Garaget ligger i en gammal industrilokal som har rustats upp. Det är luftigt, högt i tak, men inte kallt för det. Det är inbjudande med sittgrupper här och var mellan hyllorna som utgör en av Malmös stadsdelsbibliotek. Vi väljer att slå oss ner i barnhörnan.

 

 

Efter den långa avklädningsstunden upptäcker barnen snabbt vad som finns i lådor och hyllor. Det finns en hel del barnböcker, både pekböcker för ettåringen och bilderböcker som Mulle Meck, till fyraåringen. Två backar med duplo, leksaksmat, räls och diverse andra småsaker ligger snart överallt runt och under borden, soffan.. När ettåringen har tittat färdigt upptäcker hon de stora växternas lecakulor och stoppar dem glatt i munnen.

 

 

Det finns enkel fika som kaffe, olika läskedrycker, juicer och lite kakor att köpa. Det är billigt men de tar inte kort. (Dock inte så billigt att jag kunde köpa något för de 2 kronorna jag hittade i botten på min plånbok).

Vi läser böcker och leker med leksakerna, till och med jag kan gå en runda o låna en bok. Det är trevligt och personalen har till synes överseende med att barnen börjar alltmer kuta runt bokhyllorna istället för att stanna kvar i lekhörnan.

Av alla biblioteken så är Garaget ett av de bättre valen när det gäller barn. För vuxna finns inte något större utbud av böcker, men det är ju inte därför vi kom hit heller.

Utbyte för ettåringen:

Pekböckerna är väldigt populära just nu, så länge mamma orkar läsa om och om igen.

Utbyte för fyraåringen:

Många fina böcker samt leksaker. Lite svårt för honom att minnas dock att det är ett bibliotek och man bör hålla någorlunda låg profil ;)

Personal:

Tåliga och tålmodiga

Mat/Dricka:

Lätt fika. Mikro finns om man har med sig barnmat.

Kostnad:

Inte en pennig.

Plus:

Stället är väldigt inbjudande med de små öar av soffgrupper. Här vill man verkligen sitta och dricka kaffe och läsa en bok.

Fin barnhörna, leksaker även för de minsta.

Minus:

Efter 2 timmar känns det att det är dags att gå, det är mycket spring i en 4-årings ben.

Betyg:

BBB+

Kalla fakta:

Garaget ligger i kvarteret Facklan.

Läs mer på http://www.malmo.se/Medborgare/Kultur--noje/Garaget.html


RSS 2.0