Barnloppis på Folkets Park

Årets allra första barnloppis måste bara besökas! Det har min fyraåring längtat efter sen månader tillbaka! Nu tar han sin lilla börs med ett par tior i och begär sig med mamma o lillasyster till den efterlängtade eldoradon av begagnade leksaker!



Klockan är bara nio på morgonen men både säljarna och köparna är morgonpigga här och fynden tar snabbt slut. Det är trångt mellan raderna och alla har med sig sina dubbel- o trippelvagnar – känns det som. Fyraåringen sätter snabbt sprätt på innehållet av sin börs och ser till att jag fyller på med pengar med jämna mellanrum. Snart försöker jag balansera vagnen med lillasyster ståendes i, ståbräda som fastnar i varje grop och ett stort slott med diverse flygvapen och stridsbåt i en stor påse. Nä, helt lätt är det inte med två små. Köper även lite ponnysar o dockor till flickan men jämvikten är helt klart förskjuten mot min pojke som vet hur han får mamma att pruta och slå till.



Ibland ser jag folk som säljer jättefina barnkläder, och om de har dessa plagg kvar en halvtimme efter att loppis öppnar, beror det uteslutande på att de tar för höga pris för att vara på loppis. Där kan man definitivt göra fynd. Vad sägs om en blomsterpakt till vårjacka från Me Too för en femtiolapp? Inga tecken på att någon har använt plagget dessutom..

Efter en timme vill min tjej bara ’spinga’ o ’dunda’ så vi springer o gungar på karusellerna för vilka säsongen inte har börjat än. Det är mycket folk och trängsel och min pojke är kissnödig och min flicka är trött och jag är sugen på en kaffe.. Men jag vet att vi är tillbaka nästa gång det är barnloppis. Då är även karusellerna igång så kanske vi kan rentav avsätta en heldag för diverse kul o lekar.

Utbyte för ettåringen:

Nja, alltså jag tror helt ärligt hon hade lika bra kunnat stanna hemma och låtit mamma o storebror fixa fynden åt henne. Men hon var betagen av den stora blomman till fontän som pryder norra delen av parken och inbjuder till våta lekar.

Utbyte för fyraåringen:

Jodå, han gillade det starkt, han kanske inte hittade det han letade efter, men mycket annat kul! Bästa fyndet var definitivt en piratbåt som låter o skjuter iväg kanonskott!

Personal:

Inte för att jag såg några.. men dasset var inte helt igenom lika äcklig som det brukar så städare har de..

Mat/Dricka:

Finns nåt fik som hade öppet o sålde korv med bröd, glass, kaffe och annat enkelt. Vill man ha riktig mat – typ lunch – så finns det massor av ställen runtomkring. Sultans Palace till exempel har utmärkt buffé och ligger alldeles i närheten på Bergsgatan.

Kostnad:

Beror på hur loppisgalna barnen är. Vårt besök gick på runt 250 kr.

Plus:

Härligt med loppis bara för barnen! Dessutom är det alldeles gratis att sälja här så det finns MÅNGA som säljer. Tröttnar man på loppiskoll finns det lekplatser, djurhage o ponnyridning i parken. Och snart öppnar alla karuseller!

Minus:

Gratistoaletterna kan vara skumma.. Sen finns dem som funkar genom att man tvingas skicka ett sms o få tillbaka en kod. Jag fick inte det att funka kan jag berätta.. De är säkert mycket rena däremot.

Betyg:

BBBB

Kalla fakta:

Det är barnloppis flera gånger under den varma årstiden, för 2011 är tiderna följande:

24 april kl. 9-13
15 maj kl. 9-13
5 juni kl. 9-13
26 juni kl. 9-13
17 juli kl. 9-13
7 augusti kl. 9-13
28 augusti kl. 9-13
18 september kl. 9-13

Läs mer på http://malmofolketspark.se/barnloppis/


Skånes Djurpark

En välkänd klassiker i Skånes hjärta är Skånes Djupark som ligger i Höör på ett så pass stort område att man kan gärna vara där en hel dag. Denna gång förlägger vi besöket till Påskaftonens lördag som bjuder på en hel del köande vid ingången.

Väl inne går vi först till barnens inhägnad där de ibland får chansen att klappa en kanin eller ett får. Flera av djuren går fria här, fast denna gång ligger alla i skuggan bakom ’Endast personal’ skylten. Smarta får! Min lilla tjej är ändå rätt upphetsad över alla kaniner och vill ’skjämma dom’ genom att banka på gallret. Vi går vidare och tittar på grisar, getter, björnar, renar.. På Skånes Djurpark har djuren en tendens att gömma sig i de stora inhägnaderna och med lite otur kan man gå runt parken utan att se särskilt många djur.



Äta kan vi göra på en tämligen enkel servering med bord o stolar utanför. Det finns särskild meny för barn, typ köttbullar med mos och liknande. Maten smakar sisådär, även det för vuxna, men lägg till att jag är rätt kräsen, så.. O så automatkaffe, fy.. Men är man hungrig med koffeinabstinens så slinkar allt bara ner. Vill man ta med egen mat så finns det massor av ställen i parken där man kan ha picknick och även grilla.



Ibland – dvs. på sommaren och vid större helger – arrangeras det lite extra kul för barnen, som denna gång med påskpyssel i en lada. Även ponnyridning och ’lådbilsåk’ finns att tillgå förutom de obligatoriska lekplatserna.

Utbyte för ettåringen:

Springa runt i barnens inhägnad o titta på små kaniner, kycklingar, höns m.m. Djuren har annars en tendens att gömma sig i omgivningen men när hon väl fått syn på en björn eller en räv så blev hon överlycklig. Större delen har vi dock bara gått runt och hon satt i vagnen, vilket inte är det bästa hon vet.

Utbyte för fyraåringen:

Kul att titta på djuren, men jag tror samma gäller här.. det är ganska långt mellan djuren, det är liksom inte lättillgängligt. Det roligaste för honom var björnarna som numera bor i vargarnas gamla hage.

Personal:

De gör sitt jobb.. extra plus för Nallen i entrén!

Mat/Dricka:

Det finns ett tiotal maträtter att välja på vid serveringen för mellan ca. 59-79 kr. Finns barnmeny. Dricka, kaffe, glass finns också.

Kostnad:

200 kr för alla över 15 år. För 220 kr får man fria återbesök hela innevarande året.

Plus:

Här har man tänkt på djurens bästa, de kan inte bli störda av besökare. Men lek animal-spotting o se det som nåt positivt!

Minus:

Visserligen är det en djurpark för nordiska djur men jag kan inte annat än att sakna lite zebror, giraffer och storkatterna.

Betyg:

BBB

Kalla fakta:

Öppet alla dagar apr-sep 10-17, okt-mars 10-15. Det är barnvänligt och bäst om man har sällskap så kan man umgås medan barnen har det roligt med varandra.
Läs mer på http://www.skanesdjurpark.se/


Röstånga Camping och Bad

En vacker aprildag i över 20-graders värme – då träden fortfarande inte har fått sina löv - anländer vi till Röstånga Camping som ligger vackert beläget på ett fantastiskt stort område som rymmer sjöar, bäck och strövområden, förutom de obligatoriska lekplatserna och minigolfbanan. Röstånga Camping har nyligen fått utmärkelsen årets campingplats och snart förstår vi varför.

Vi har hyrt en campingstuga á 16 kvm utan vare sig bad eller dusch (eller rinnande vatten som jag upptäcker med mindre förskräckelse). Det är däremot billigt, 450 riksdaler för 2 enkelsängar och en våningssäng. Vi hinner knappt ta in alla väskorna och barnen har redan siktat in sig på en stor studsmatta som ligger en bit ner på gräsplanet. Dit ska vi! Och sedan ska det gungas! Och lekas i sand! Och åkas rutschkana! Och bytas lekplats! Och tittas på sjön! Och springas i tunnlar under jord! Och pillas i små bäckar! Och plaskas i sjön! Det är nästan svårt för barnen att bestämma sig vad de vill göra. Jag får helt enkelt försöka hålla jämna steg och sola ansiktet vid de korta stopper som vi gör. Till slut är de dödströtta av alla aktiviteter. Jag längtar starkt efter grillat med en kall öl till.




Nattningen är inga problem, barnen sover gott efter en kort stund. Dessvärre kan jag inte somna, det är för ljust (inga mörkläggningsgardiner), för kallt (jaha, skulle JAG sätta igång värmen? VAR?) o snart för kissnödig (traskar iväg de 50 metrarna till dasset i vackert månsken – tur för lampor fanns det inte så många av). Resten av natten sover jag gott o skönt.

röstånga camping med barn i malmö

Morgonen och tidiga förmiddagen fortsätter leken och min fyraåring ber att vi ska stanna en natt till. Lillsyrran är lika glad hon med! De hjälper till och med i att göra rent i stugan! Vi checkar ut och jag är helt säker på att barnen har haft ett oerhört spännande dygn bakom sig.

Utbyte för ettåringen:

Massor av spännande platser att utforska! Bara att plocka sten och lägga dem på trappan till stugan är underhållande! Att plaska vid sjön är rena extasen! Mittemellan finns det gott om lekplatser med campingens sandleksaker om man skulle glömt de egna hemma.

Utbyte för fyraåringen:

Studsmattan var en klar hit! Det var fullt hoppande barn på mattan så han var nog inte ensam! Tunnlarna under jorden var också populära, han o hans kompis busade runt länge!

Personal:

Trevliga o tillmötesgående.

Mat/Dricka:

Det finns enklare grejer att köpa vid receptionen, typ bulle, kaffe, mjölk, fika. Men här ska man egentligen ta med sig det man ska äta. Det finns grill till alla stugor vilket är perfekt en ljummen sommarkväll.

Kostnad:

450 kr för en campingstuga. Det finns dyrare stugor med dusch/wc.

Plus:

Generösa ytor som är varierat och bjuder barnfamiljen på flera timmars bus o skoj.

Rent, snyggt o mysigt för en billig peng.

Det finns en barnklubb med pyssel vid sjön där man också kan hyra kanot och fiska. På sommaren är det fritt inträde till badet.

Minus:

Sådär roligt utan kran o toa.. kidsen är ju kladdiga o smutsiga jämt när de springer ute. (Men hyr en dyrare stuga så är det löst).

Betyg:

BBBBB

Kalla fakta:

Röstånga Camping och Bad ligger i Röstånga (vilket sammanträffande va..) Det finns stugor att hyra från 450 kr natten. För 600 kr kan man få en med wc/dusch. Man får ta med sina egna sängkläder och vara beredd att städa stugan när man lämnar den. För 500 kr gör de det för en, kanske något att överväga om man har stannat flera nätter?

Det finns mängder av aktiviteter i området, men även utanför. Söderåsens nationalpark eller Skånes Djurpark (dit man får låna gratisbiljetter till från campingreceptionen) är några att välja på.

Läs mer pp http://www.rostangacamping.se/


RSS 2.0