Klarinettens öppna förskola

En grå och kall novembertorsdag bestämmer vi oss att testa Klarinettens öppna förskolan som ligger på Högaholmsstigen i ett separat litet hus bland de stora våningshusen och grönområden. Från långt håll känns det föga inbjudande men vi låter oss inte avskräckas.

Barnvagnar har visst ingen plats inomhus så denna ska lämnas utanför, tack o lov att det inte regnar! Annars får man väl sätta regnskydd på kan jag tänka mig. Väl inne sticker ’schemat’ i ögat på mig, torsdagar är reserverade för unga mammor. Fasiken också.. Men jag känner mig ganska ung ändå så vi ska nog ta en titt ändå.

Det är i det närmaste tomt, två unga tjejer med sina småpojkar är de enda besökare idag. Den fasta personalen är ute på något möte, så tjejerna får förklara lite hur det fungerar. Kaffe och te finns att köpa för 5 kronor koppen, mat tar man med sig hemifrån och äter vid halv tolv tiden. Blöjorna får man ta med sig hem då huset saknar sophämtning. Det finns ett fullt utrustat kök, toaletter och en ganska stor lokal med väldigt välsorterade leksaker.

 

 

Barnen går direkt iväg och upptäcker vad som finns att leka med. Och här finns det gott om leksaker, både för stora och små. Leksaker till rollekar, kök, barnvagn, utklädningsdräkter, vidare massor av trycka-pilla-putta leksaker för småbarn, de obligatoriska pusslar, dockhus, bilar, flera bilgarage, ja.. väldigt mycket att välja på. Det som är riktigt roligt är en liten klätterdel i bakre delen av lokalen, där barnen kan hoppa och klättra i ställningar. Kul när det är noll grader ute!

 

 

Alla veckodagar inrymmer olika program, måndagar är det sångstund, tisdagar babycafé, onsdagar skapande, torsdagar unga mammor och fredagar är det sagostund. Av besöksboken att döma brukar stället inte vara överfullt även när det inte är reserverat för mammor under 25 år (hur många finns det av dem egentligen?).

 

Utbyte för ettåringen:

Hon tyckte väldigt mycket om alla leksakerna! Det är småbarnsvänligt med många grejer för hennes ålder.

Utbyte för fyraåringen:

Det var mest roligt att undersöka de olika leksakerna. Hopp-o-klättra-delen var väldigt uppskattat. Nåt barn i hans ålder skulle ha gjort det hela ännu roligare.

Personal:

Personalen var frånvarande så det har vi ingen aning om. Men de verkar vara väldigt ordentliga med att allt ska vara på sin plats.

Mat/Dricka:

Kaffe o te för 5 kronor. Annat får man ta med sig.

Kostnad:

Max en tia om fyraåringen också vill ha te.

Plus:

Leksakerna var väldigt fina, inte så många nötta och sönderlekta, utan riktigt fina med fungerande batterier.

Stor hopp-o-klätterdel.

Minus:

Ingen fika att köpa.

Betyg:

BBB (Denna gång. Men vi måste komma tillbaka o testa ’skapandet’ så får vi se om det är lite mer liv i denna öppna förskolan).

Kalla fakta:

Klarinettens öppna förskola ligger på Högaholmsstigen 1. Öppet varje dag från 9:30 – 14:30. Varje dag har olika program.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0