BRIO:s Lekoseum

Det roliga med sommaren och Skånetrafikens sommarkort är alla trevliga utflykter man kan göra nästan gratis! Denna gången åker ett gäng barn i Malmö med sommarlediga mammor till Osby och besöker Brio:s Lekoseum som ligger alldeles invid stationen och därmed blir en perfekt dagsutflykt.




Det är en vanlig sommarlovstisdag och vi är långt ifrån de enda som hade samma utflyktsmål, för min smak är det alldeles för många besökare. För här finns mycket lek som väntar. På ovanvåningen kan barnen leka bland små möbler, dockhus i småbarnstorlek, jättestor tågbana, sällskapsspel. På nedre våningen kan man bygga av Brio builder, titta på film i myshörnan eller gå runt i Tomtens verkstad. Utöver allt detta kan man titta på alla fina Brio leksaker genom åren, tågbanor och Barbie dockor (exakt samma Barbie som jag fick av morfar 1996 från N.Y.!). Kort sagt finns det här mycket att se och göra (men kom för Guds skull hit när det inte är lov!)


Vårt barnsällskap (återigen är vi här med väninnor och 6 småbarn) springer åt var sitt håll och det enda vi mammor gör är att försöka hålla reda på vem har försvunnit vart, vem behöver kissa och vem är hungrig. Jag kan påstå att det knappast är avslappnande när det finns 50 andra småkids på en ganska begränsad yta. Kanske sätta upplåsbara dinosauriehattar på de egna så kan man ha bättre koll?




Maten intas precis utanför museet där det finns leksaker till barnen (ruschkana, diverse gungor, lekhus m.m.) Vi har tagit mat med oss då utbudet är begränsat på muséets kafeteria. Kaffet är dock helt godkänt (riktigt kaffe, inte automatskit).




Turen avslutas med ett besök i Outlet butiken där det finns prisvärda Brio leksaker, men även andra märken som Hello Kitty, Barbie och så vidare. Väl värt ett besök, speciellt om ditt barn gillar Briotåg.


Sedan – om barnen har fortfarande har spring i benen – ligger en jättefin lekplats ca. 100 meter bort på andra sidan järnvägen! Superfin och fräsch och här kan vi också sitta en stund och andas ut innan vi tar tåget tillbaka till Malmö.


Utbyte för ettåringen:

Det är anpassat för småbarn så även en 1-2 åring har roligt med alla möjliga leksaker.

Utbyte för fyraåringen:

Min fyraåring är jätteglad i att bygga grejer och han faktiskt byggde en jättestor grävmaskin av Brio Builder. Jag tappade hakan..

Personal:

De är väl okej. Men man undrar varför de ville vägra värma väninnans matlåda till hennes barn? Hon fick veta att endast burkmat värms i deras mikro.

Mat/Dricka:

Ta med! Men det finns ingen mikro att värma mat i, så ta något som inte behöver värmas. Det som finns i kafeterian att köpa är mycket basic.

Kostnad:

50 kr för vuxna och 30 kr för barn över 2 år. Familjebiljett finns för upp till 2 vuxna och 3 barn för 150 kr.

Plus:

Muséet är ett stort lekområde, leksaker finns överallt och bjuder barnen på flera timmars aktiv underhållning.

Minus:

Ingen mikro! Därtill oviljan att värma upp barnens mat i kafeterians egen mikro.

Betyg:

BBBB

Kalla fakta:

Öppet under sommaren alla dagar 10.00-17.00. På hösten/vintern/våren är det begränsade öppettider som varierar, kolla på deras hemsida för exakta tider innan du åker iväg.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0