Lekplatsen Mellanheden

Om dina barn har tröttnat på alla Malmös temalekplatser och trängseln (för att ingen kan hitta på något annat, eller hur?) så testa lekplatsen på Mellanheden! Den kan nämligen mäta sig med alla fantastiska temalekplatser!


Lekplatsen ligger på ett öppet område som du kan se från John Ericssons väg, alldeles i närheten av rondellen vid Ica Malmborgs. Jag parkerar bilen vid vägen (gratis parkering) och så springer mina kids tvärs över gräsmattan för att ta lekplatsen i anspråk.




Den här lekplatsen utmärker sig för att bjuda på massor av olika klätterlek, i olika storlekar och utföranden. Det är rätt så kreativa lösningar faktiskt! Den största klätterställningen ser lite ut som en raket med en rutschkanarör ner från toppen.




För de små finns det babygungor, liten klätterställning med rutschkana, gungdjur och sandlåda. Runtom finns det gott om bänkar med bord där man gärna kan ha picknick eller fika medans barnen glatt leker runt. Eller varför inte ta med filt och utnyttja de stora gröna ytorna till att ligga och ha det mysigt på.

Det enda som saknas är en toalett i närheten, så när nöden har trängt på fick buskagen besök av små kissnödiga barn.


Utbyte för ettåringen:

Det finns allt viktigt (sandlåda, liten rutschkana, gunga) till en liten ettåring.

Utbyte för fyraåringen:

Lekplatsen för Mellanheden är bäst för en fyra-femåring. Det är massor med klätterställningar att utmana sig och varandra med.

Personal:

Ingen

Mat/Dricka:

Perfekt med bord till bänkarna så kan man duka upp till fika och mellanmål. I närheten finns flera butiker som säljer livsmedel, om det skulle behövas.

Kostnad:

Helt gratis.

Plus:

Imponerande mängd ’attraktioner’.

Fina gröna ytor omkring, långt till bilväg.

Lagom mycket folk, slipper trängseln.
Minus:

Ingen toa. 

Betyg:

BBBB

Kalla fakta:

Lekplatsen på Mellanheden ligger precis invid Slottstadens skola, titta på karta.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0