Spindellekplatsen

Barn i Malmö har turen att leka på en av stadens trevliga temalekplatser, Spindellekplatsen, som ligger i anslutning till Pildammsparken. Vi kommer hit en vacker dag efter regn med väninnans och mina barn (1, 3, 4 och 5 år gamla) för att inleda en skön ledig dag med barnsligt skoj och piknik här.





Det absolut mest lockande den här gången är de stora vattenpölarna som kan hoppas i och sparkas på varann. Tack för att jag tog med regnbyxor o gummistövlar! Vi får i alla fall en lugn stund sittandes på en bänk under de stora träden som ger mycket skugga i en varm dag.




Snart åker både sandleksaker och leksaksgevär fram och pojkarna springer glatt och skjuter på flickorna med diverse westernvapen och kalashnikovs. Jag är rätt road av spektaklet, även när vi ser hur andra föräldrar verkar beklaga sig. Hehe, nähä, så är det med små killar, de vill springa och leka cowboys, så är det bara! Och det är helt perfekt ställe för det! Runtomkring den stora spindeln med ruschkana ligger små gulliga trähus i barnstorlek, perfekta för rollekar.




Längre bort finns det både vanliga gungor och stor fågelbo-gunga. Det finns en obligatorisk sandlåda och en orm att klättra på. Bänkar med bord finns det också, samt lösa bänkar lite här o var. Och då var det dags för piknik! Vi dukar upp med lite enkla grejer som smörgåsar, frukt och grönsaker. Det finns en tjusning i att äta såhär ute, så kravlöst och skönt! Jag tror många av oss stressas av den ständiga matlagingen till barnen. Då är det verkligen skönt att se hur gott det smakar en enkel macka efter timtals lek.


Spindellekplatsen är enligt mitt tycke ett väldigt trevligt ställe som visserligen besöks flitigt av småbarnsföräldrar, men den trängseln som kan upplevas på t.ex. Sagolekplatsen, den hittar vi inte här. Och det gör att vi gärna återkommer hit!


Utbyte för ettåringen:

Det finns mycket här som faller henne i smaken. De små husen är en klar favorit!

Utbyte för fyraåringen:

Det är förstås samvaron med kompisar som är det bästa för honom, men även han gillar att klättra in och upp på de små husen.

Personal:

Ingen. (Men ett dagis ligger precis intill och dagisbarnen kommer ut ibland med sina fröknar).

Mat/Dricka:

Ta med piknikkorgen, det är kul och perfekt med bord och bänkar. Det finns inget att köpa i närheten, varken glass eller dricka.

Kostnad:

Helt gratis.

Plus:

Staket nästan runtom! Helt otroligt!

De små husen runt spindeln är väldigt populära för just rollek.

Minus:

Har du otur kan du stöta på en massa dagisbarn från förskolan bredvid. 

Betyg:

BBBBB (Har ni tröttnat på lekplatsen, ta en runda i Pildammsparken och mata ankorna!)

Kalla fakta:

Spindellekplatsen är en av Malmös flertalet temalekplatser. Toa hittar du en bit bort i Pildammsparken.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0