Ängelholms flygmuséum

Har du flygplansintresserade kids ska du definitivt planlägga ett besök till Ängelholms flygmuséum om du ändå är i närheten. Det ligger i utkanten av staden så du bör ta dig hit med bil.




Museet är inrymt bland annat i en stor hangarbyggnad där man har ställt upp jaktflygplan, helikopter och andra fordon.  I flertalet av dessa kan barnen krypa in i och ’testköra’. Och det gör min fyraåring mer än gärna! Det dånar flygmotorljud från hörlurar genom hangarbyggnaden och det ÄÄÄLSKAR min pojke. Lillflickan däremot är helt vettskrämd och inte skulle gå själv för fem öre! Medan storebror vill veta allt om de olika fordonen, vill lillasyster bara veta var utgången ligger.




Själv skulle jag tycka det var jätteintressant att titta lite närmare på allt som finns här, klättra upp i radiotornet, krypa in i ett JAS-plan eller testa flygsimulatorn. Kanske en annan gång, när lillasyster är lite större.




I kafeterian kan man fika och det finns lite leksaker utlagda för barnen. Det finns även mikro om man vill värma barnmat. Tyvärr ligger shopen alldeles i närheten av kafeterian och med alla roliga flygplan i småbarnens ögonhöjd är det svårt att gå hem utan att man köper med sig lite souvenirer. Å andra sidan är det överkomliga priser och grannpojken har definitivt inte en lika fräck stridsflygplan med motorljud till.




Allt som allt är det ett trevligt nöje att komma hit och titta runt. Det är trevligt och barnvänligt och kul! O det finns definitivt utbyte här även för oss vuxna.

Utbyte för ettåringen:

Bara bullret från flygplan inte stör barnet kan det vara riktigt spännande att springa runt o titta. Här finns inte så stor risk att välta grejer.

Utbyte för fyraåringen:

Utställningen är som gjort för en klätterglad fyraåring. Att han är galen i stridsflygplan gör inte saken värre.

Personal:

Jättetrevliga och tillmötesgående.

Mat/Dricka:

Finns enkla grejer, typ lite kakor, kaffe, läsk billigt.

Kostnad:

Bensinkostnad från Malmö. Entré kostar 60 kr för vuxna, 30 kr för barn mellan 7-15 år, under 7 år gratis. Att testa flygsimulatorn kostar extra.

Plus:

Det är kul att det går att klättra i olika fordon och den supertrevliga och engagerade personalen vill och kan svara på alla frågor.

Minus:

Om ni frågar mig så håller ni ljudnivån i hangaren lite lägre. Det var bullrigt. Och lekhörnan ska nog ligga lite separerad från shoppen.

Betyg:

BBB+

Kalla fakta:

Öppet 10-17, under september-maj lördag-söndag; under juni-augusti tisdag-söndag. Läs mer här:

http://www.engelholmsflygmuseum.se/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0