Ärtholmens sommarstad

Idag har jag tänkt skriva om något av ett annorlunda smultronställe - visserligen ett halvoffentligt eller halvprivat om det låter bättre. Dock är det ingen som förbjuder en att ta en promenad på Ärtholmens sommarstad, även om man inte äger en kolonilott där.




Området ligger en kort bit från Stadion och de små gångarna som går kors och tvärs över området bjuder på otaliga ögonkarameller till gulliga trädgårdar och härlig motion. Jag har oftast problem med att låta mina båda barn springa fram o tillbaks under promenaden då oroande trafik finns nästan överallt. Här är det enkelt. Det är bara att strosa runt o njuta av den mysiga stämningen man får av alla pytteträdgårdar som pyntats till det yttersta. Barnen springer inte utom synhåll och är man flera på promenad går det jättebra att föra ett samtal.




Ärtholmens sommarstad har också en skön lekplats, ungefär vid mitten på området. Det finns massor av bänkar att sitta på och man får en bra överblick över de lekande barnen. Mina trivs ypperst här, det finns lite av varje, gungor, rutchkana, klätterställ, sandlåda. Barnen gillar också att springa omkring på den stora dansbanan som ligger alldeles intill.

Hit tar man gärna med sig fika och sitter och njuter av solen en stund. En nackdel är att toaletterna vid lekplatsen är oftast låsta så det gäller att ha tvättlappar med sig för att torka kladdiga händer. Behöver man verkligen en toalett så ligger Coop Stadion ca. 5 minuters promenad härifrån med fin och gratis toalett och skötbord.

Utbyte för ettåringen:

Hon tycker jättemycket om att gå, helst i egen takt. Vilket är oerhört långsamt. Här är det dock helt okej för man har verkligen möjlighet att beundra kolonilotterna.

Utbyte för fyraåringen:

Kanske inte så värst glad för promenaden men om man lovar lekplatsbesök i direkt anslutning till promenaden så går det bra.

Personal:

Har inte sett någon som såg ut som personal.

Mat/Dricka:

Här finns inget att köpa i matväg. Helt nada..

Kostnad:

Gratis att komma hit.

Plus:

Alla söta kolonilotter som kan beskådas, att det är bilfritt och tyst. Skön, lugn lekplats, många bänkar.

Minus:

Vägarna är stenbelagda, dvs. kom inte hit med en sulky. Rejäla hjul (även dem som är med snurrhjul fram) går däremot bra att köra. Toa finns en bit bort (Coop Stadion).  

Betyg:

BBB+

Kalla fakta:

Det är öppet året om, kom och ta en promenad närhelst du vill. Mer info om området på:

http://www.artholmen.com/


Kommentarer
Postat av: Helena

Hej!



Ville bara tacka för dina superbra tips på din blogg! Jag har en ettåring och ibland är det lite svårt att finna saker att hitta på med henne. Tänkte fråga dig dels om du tror att man kan ta med ett barn till Finhouse om barnet inte kan gå än? Och så undrar jag om du kanske har koll på om det finns öppna förskolor eller liknande nu på sommaren? Jag bor i Limhamn, men det måste ju inte nödvändigtvis vara där.. Hälsningar Helena

2011-06-15 @ 11:24:39
Postat av: Helena

Skrev fel...skulle vara "Funhouse"...:-)

2011-06-15 @ 11:25:42

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0