Rörelselekplatsen

Har du en liten klätterapa som dessutom är galen I att springa och skutta så ska du definitivt ta honom eller henne till Rörelselekplatsen. Det är en av Malmös fina temalekplatser och ligger i närheten av Nobeltorget.




Namnet är mycket passande. Här finns fina gungor i olika tappningar, både för små och stora barn, kullar och dalar att låta gåbilen rulla nerför, nytänkande klätterställningar, snurrande ringar och skålar, studsmattor samt till och med ett enkelt gym för de vuxna. Det är med andra ord en hel del som barnen kan testa och leka med.




Min nyblivna tvååring följer sin fyraåriga storebror och försöker härma alla konster han gör. De enas om att gungorna är roligast. Näst följer kullar och dallar. Här springer de glatt upp och ner, upp och ner och upp igen. Sedan upptäcker de studsmattorna och då är vi fast. Här kan jag gärna sitta vid en bänk och bara njuta av höstsolen. (Annars blir det inte mycket sittande för här ligger lekarna på lite större avstånd från varandra, dessutom finns det ingen grind som håller småfolket på plats.)




Den enda anmärkningen jag kommer på är att det skulle behöva städas här lite oftare. Säkert inte helt lätt när det kommer en hel del besökare hit. Toaletten som är tillgänglig är en hederlig bajamaja, take it or leave it :)

Utbyte för tvååringen:

Min nyblivna tvååring har blivit en riktig lekplatsmonster så ALLT är kul just nu och hem vill hon aldrig gå.

Utbyte för fyraåringen:

Klätterställningar är just nu väldigt populära. Studsmattor är alltid populära.

Personal:

Här finns det ingen personal.

Mat/Dricka:

Finns små matbutiker.. annars kan goda mackor kan inhandlas i Malmö Catering på Lantmannagatan.

Kostnad:

Helt gratis.

Plus:

Verkligen stort och mycket intressanta leksaker.

Ligger skyddat från bilvägar.

Det är en del besökare men det känns ändå inte överfullt då det ligger på en så stor yta.

Minus:

Inte fullt så rent som man skulle förvänta sig av en lekplats där man släpper lös sina minstingar.

Kan vara svårt att hålla barnen på en plats om de inte är såna som stannar kvar nära föräldrarna.

Betyg:

BBBB+

Kalla fakta:

Rörelselekplatsen ligger snett bakom Folkets hus (Nobeltorget). Parkera kan man göra vid Enighet sportcenter (mot avgift) eller de närliggande små gatorna där aldrig finns några platser. Man kan givetvis också cykla hit, men det är ingen hit. (Inte hos oss i alla fall :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0