High Chaparall

Innan hösten på allvar gjorde entré i Malmö, skulle vi självklart göra en lång utflykt med våra barn och leka cowboys på High Chaparall! Det tar dryga 3 timmar att köra inklusive en kort bensträckare. Har man tur så är man chaufför i bilen, annars får man ett par nervslitande timmar med uttråkade kids (tack Gud för bärbar dvd-spelare och iPhone-appar för småbarn!)




Men den som väntar på något gott väntar inte för länge! Min lille pojke är i extas av att besökarna går runt i cowboyutstyrslar och skjuter på varandra med sina gevär! Självklart ska vi inhandla en fin revolver till honom från cowboystadens vapenhandlare. (Vi får snart problem dock då revolvern är för hård att trycka av för en liten fyraårings hand och han blir rätt missnöjd, men det är en annan historia.. )




Vi börjar med att ta en liten runda med ett litet tåg (10kr) för att sedan börja utforska staden till fots. Vi fastnar ganska snart på ett litet torg med små cowboyhus runtom. Här leker barnen vilt, klättrar i och på husen och skjuter allt som rör sig! Föräldrarna kan köpa sig kaffe o kaka och betrakta sina barn från mitten av ringen.

Vi går också och tittar på cowboyshow och indiandans. För min smak är det för många människor här och jag önskar att vi kom hit en vardag istället. Min fyraåring vill bara gå tillbaka och leka mer ”skjuta på varandra” med andra barn, medans lillasyster självmant deltar i gemensam indiandans. Hehe, visst är barnen olika!




Äta lunch kan man göra på flertalet restauranger av varierande prisnivå och utbud. Vi nöjer oss med hamburgare och pommes som kostar ungefär som i stan.




Vi prövar också att vaska guld (20kr). Det tycker lillasyster (och pappa) är jätteskoj och vaskar länge. Lillasyster får en stjärna och storebror blir avis. Man kan också åka ånglok och ångbåt men det låter vi bli då barnen inte är så sugna (och för att det är för mycket folk). Vi tar också en tur till tivoli-området och köper sockervadd. Barnen är så fulla av intryck redan så de vill inte åka karusell. Efter en sista runda begär vi oss hemåt för denna gången. Men hit kommer vi gärna tillbaka även nästa sommar!


Utbyte för ettåringen:

Det är väldigt mycket att se och roligt att springa runt. Dock är inte High Chaparall skapad för en ettåring i tanken. Hon blev snabbt trött och en tupplur är ett måste under en heldag här.

Utbyte för fyraåringen:

Är man fyra och pojke så är det här paradiset! Populärast var att springa runt de små cowboyhusen och skjuta på andra barn. Dit ville han gå tillbaka om och om igen.

Personal:

All var väldigt trevliga och tillmötesgående.

Mat/Dricka:

Det finns ett varierat utbud av mat och dricka. Vi har ätit på hamburgerrestaurang á la vilda västern och det kostade som vanligt.

Kostnad:

Vuxna och barn över 1 meter 160 kr (21 maj - 17 juni) eller 180 kr (18 juni - 28 augusti  för en dag eller 260 kr resp 300 kr för två dagar. Övriga priser: Tivoli åkband 70 kr, Tivoli biljett 20 kr, Tågresa 30 kr, Ponnyridning 10 kr, Turistridning 50 kr, Guldvaskning 20 kr, Entré museum 50 kr.  

Det finns speciella kvällsprogram som man kan gå på.

Plus:

Det är väldigt fint och städat och snyggt gjort. Finns gott om toaletter, papperskorg och fina breda gångvägar.

Det finns mycket att se för en hel dag! Kanske t.o.m. för mycket. Här hade man kunnat gå runt en dag till faktiskt.

Minus:

Det var på tok för mycket folk denna soliga helgdag.

Allt kostar extra trots det höga inträdet (utom show-erna), det känns lite för kommersiellt. Många tusenlappar stannar kvar här om man inte är aktsam.

Betyg:

BBBB (full pott nästa gång när vi kommer en måndag)

Kalla fakta:

Öppet 21 maj – 17 juni 10-18 samt 18 juni – 28 augusti 10-19.

Läs mer på deras webbsida.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0