FunkyKids

Forum i Malmö anordnar under terminstid danskurser för barn från 2 år. De minsta barnen (2-3 år) dansar tillsammans med mamma/pappa/morföräldrar, de äldre barnen går kursen själva. De äldre barnen har en uppvisning efter kursens slut, minstigarna får nöja sig med ett diplom.





Jag ville främst få min lilla tjej att testa något roligt och skrev in henne till kursen redan innan hon hann fylla 2 år. Nu har hon redan vanan inne efter 2 terminer!


Kursen innefattar 10 tillfällen på vardera 40 minuter. Det hålls i fina, rymliga lokaler med spegelväggar och stora fönster ut mot Djäknegatan. Flickorna (90% av alla barnen) har ofta grymt söta dansutstyrsel på sig. Pojkarna lyser med sin frånvaro (första terminen fanns inga pojkar och andra terminen fanns 3 pojkar i en grupp på ca 20 barn). Lektionen inleds med att instruktören läser allas namn och sen sätter vi igång med att dansa till några utvalda barnlåtar. Det är samma låtar varje gång och samma rörelser/dans så barnen lär sig och känner igen det efter ett par gånger. Vi sitter/står i en ring och instruktören sätter igång låten och leder dansen. Det är ganska enkla rörelser, vi gungar som båtar, flyger som flygplan, viftar med händerna, snurrar runt och så vidare. Färgglada redskap som cirkustält, tunnel, scarfs och liknande används för att göra det ännu roligare för barnen.




När det handlar om 2-3 åringar kan man knappast förvänta sig någon större ordning på det hela. Medföljande gammelmorfar undrar om spektaklet inte är mest till för föräldrarna och jag kan inte låta bli att hålla med till viss del. Halva av barnen (i synnerhet de som är mätta och utvilade) är med under hela lektionen, medans den busiga halvan (eller trötta halvan) springer runt, klättrar på fönsterkarmen eller vill bara sitta i knät. Men varje lördag när jag väcker min tjej och berättar att vi ska gå på dans så hoppar hon upp och med stora glädjerop letar hon efter sin rosa dansklänning och dansskor! Hon älskar det! Så vi fortsätter att gå.. kanske låta även storebror testa det nästa gång, vem vet?



Utbyte för tvååringen:

Hon är en dansflicka, älskar att dansa, sjunga och visa upp sig. Fullträff!

Utbyte för femåringen:

Femåringen vill ’kanske’ prova det. ’Kanske’ för att han inte är säker på att dans är det han vill hålla på med. Kanske mer rörelse och mindre dans på The Little Gym?

Personal:

Jättebra, barnvänliga :)

Mat/Dricka:

Finns dricka och frukt att köpa. Dock saknar jag barndricka som t.ex. juice i små tetraförpackning (finns tyvärr bara kola, sportdrycker och kolsyrat.. ja, möjligen vatten).

Kostnad:

895 kr för en termin (10 gånger).

Plus:

Lokalen är ljus och rymlig

Låtarna har stor igenkänningsfaktor (nåja, i alla fall efter femte gången)

Barnen har en rolig stund tillsammans med mamma/pappa

Mkt barnkära instruktörer

Minus:

Ingen barnanpassat dricka.

Betyg:

BBBB+

Kalla fakta:

Du hittar mer info om FunkyKids kurser i Malmö på Forums hemsida, där du också kan anmäla ditt barn för höstens danskurser.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0