Slottsholmen med Malmöhus slott

När vinden blåser för fullt i Malmö och all utomhusaktivitet är mer plåga än nöje, då passar vi på att besöka Malmös slott. Här finns lite av varje för både unga och gamla.




Barnen har varit här ett flertal gånger och springer genast ner till nedre våningen som är nog det mest intressanta för småbarn, nämligen djur! Här finns många fina akvarier och terrarier med diverse fiskar och kräl och kryp. Barnen frågar namnet på alla och jag läser flitigt informationstexten. Snart vet vi alla skillnaden mellan en gädda och en piraya! Vi tittar länge på maneter med sina långa fenor, de är verkligen fascinerande! Sen tar vi en runda in i nattdjurens värld och upptäcker alla platta grodor till fladdermöss och ormar.




Efteråt tar vi en tur upp till tornet för att provsitta kanonerna. Det är en lång och krokig väg dit med flera lyft för barnvagnen. Det finns både roliga och tråkiga saker längs vägen. Svärd, vapen och skelett hör till de roliga, allt annat (som inte ligger i barnhuvudshöjd) räknas till de tråkiga. Kanonerna provsitts och barnen leker kurragömma. Här finns inte så mycket som kan gå sönder så här får de springa ganska fritt.  




Sedan vandrar vi tillbaka till museets restaurang, Wega. Vi sitter en stund och fikar. Det blir en kaka till barnen och kaffe till mammorna. (Jag kan varmt rekommendera att äta lunch här, men undvik just mellan 12-13 då det är väldans mycket folk som också vill äta). Avslutningsvis får barnen välja var sin leksaksorm på museishoppen.





Utbyte för tvååringen:

Hon älskar fiskar, djur, ljus och mörker, allt som kan pillas på och så är hon uppe i varv så det är helt perfekt att dra runt med henne på museet.

Utbyte för femåringen:

En femåring vet ofta vad han vill och inte vill titta på. När jag ville titta på fina utställda fotografier tvärvägrade han. Frågar väldigt mycket.

Personal:

Helt okej, trevliga, vana vid småbarn.

Mat/Dricka:

Fina Restaurang Wega har riktigt god mat. Och vanlig fika.

Kostnad:

Fri entré för alla under 20 år, vuxna 40 kronor.

Besök gärna även Teknikens och sjöfartens hus som ligger i närheten och entrén gäller även där samma dag!

Plus:

Här är det MYCKET att se och finns en bra variation. Jag hinner aldrig gå runt helt med barnen. Extra super plus för alla temporära utställningar. Allt passar ju givetvis inte småbarn men ibland gillar de sånt man inte har räknat med att de skulle tycka om.

Minus:

Man måste byta till museets barnvagn som är en sulky. Kanske inte helt lätt om man har en pyttebebis med.

Betyg:

BBBB

Kalla fakta:

Öppet mån-fre kl 10-16, lör-sön samt helgdagar kl 12-16. På sommaren är den öppen kl 10-17 alla dagar.

Här kan du läsa mer om Malmöhus slott:


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0