Andy's lekland

Vi besökte Andy’s lekland en vacker oktobermåndag tillsammans med en väninna och hennes två barn på 2 och 3 år. Det gav en testpanel bestående av fyra barn, ettåring, tvååring, treåring, fyraåring.. Inte illa..

Vid lunchtiden entrade vi Andy’s lekland och betalde entrén som är en hundring per barnskalle över 1 år för lek hela dagen. Kan låta mycket, men det är ändå inte varje dag man kommer hit så jag tycker det är okej. Fördelen med komma hit en måndag är att det verkligen finns utrymme för våra kids att leka. Det är närapå tomt på barn, en o annan föräldraledig pappa med sina småungar samt några få skolbarn med fröken.

 

 

Barnen kastar sig in i leken ganska omgående, det springs, hoppas, studsas, ja, you name it! Allt ska testas! Bollhavet är en favorit hos allihopa, utom min lilla ettåring som tittar oförstående på de andra och inte riktigt begriper om man ska skratta eller gråta (det blir det senare när hon sjunkar som Titanic i bollhavet). Stället är annars lätt att överblicka, barnen ’försvinner’ inte så lätt utom synhåll. Man kan ju alltid klättra efter dem, det är bara så kul! Studsmattorna gillar jag också skarpt.

 

 

Helt klart är det en fullträff för min fyraåring! Ettåringen är mer reserverad och finner sig mer bekväm på småbarnsavdelningen eller att springa efter bollar o kasta dem till mig. Som förälder måste man vara på alerten, även om det är svårt för barnen att skada sig här.

 

 

Maten som säljs är ungefär som en hamburgarrestaurang och en gatukök säljer tillsammans. Det luktar flottyr så man undrar lite om det inte ska till en rejäl städning i köket. Priserna på maten är dessutom höga och jag kan inte hitta nåt som är lite mindre ’skräpig’. Kaffe kanske? Det blir en uppvärmd äppelkaka till för 25 kronor, föga impad..

Efter 3 timmars lek slocknar barnen i dubbelvagnen på vägen hem. Det var mycket spring i benen som har fått utlopp.

 

Utbyte för ettåringen:

Det är jättekul att få springa runt, ramla, springa, kasta bollar, försöka klättra, ramla osv.. Hade nog inte varit lika kul för henne om det hade varit en lördag eller söndag.

Utbyte för fyraåringen:

Kul, kul, kul! Jättekul! Han har inte suttit still en enda sekund, han älskade det och han vill gärna komma igen.

Personal:

Tja.. de gör sitt jobb men är varken speciellt vänliga eller ovänliga.

Mat/Dricka:

Korv med pommes, hamburgare, godis, kakor. Saknar hälsosammare alternativ då vi äter sällan sånt här. Dessutom är priserna i överkant för de maträtter som säljs här. Köp en baguette lite längre bort på Lantmannagatan på Malmö Catering (de gör det medan du väntar så den är definitivt fräsch), väldigt gott o prisvärt! Man kan säkert ta med sig in.

Kostnad:

100 kr per barn över 1 år. Vuxen går in gratis.

Plus:

Alla roliga grejer (studsmattor, bollhav, labyrint, cyklar, rutschkanor m.m.) på en o samma plats.

Barnen klarar sig en stund själva, i synnerhet en fyraåring kan hoppa på studsmattan en bra stund utan att man behöver blanda sig i.

Minus:

Jackor, barnvagn, barnens hår, ja, allt som var med oss in, luktar flottyr, även flera dagar efteråt.

Betyg:

BBBBB
Vill du slippa lukta hamburgarrestaurang eller ha mer koll vad kidsen sysslar med är Funhouse ett bättre val.


Kalla fakta:

Andy’s lekland är rätt populär tillhåll för många barn i Malmö så det kan bli mycket folk tidvis. Ligger på Kopparbergsgatan 2, nära Nobeltorget. Öppettider, månd-fred 11-19 och lörd-sönd 10-18. Inträde 100 kr per barn över 1 år.

Läs mer på http://www.andyslekland.se/malmo/


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0