Funhouse

Funhouse ligger på Fosievägen, ganska nära till Mobilia, i en anspråkslös lagerlokal (känns det som..) Vi har varit flitiga besökare under senaste veckorna och det är på sin plats att skriva vår recension av detta trevliga ställe.



Det är en pratsam irländare som tar emot oss, vi får lämna in barnens skor (om vi vill) och hänga ytterkläder utanför. Annars går det bra att ta med vagnen in till restaurangen. Innanför receptionen breder sig en hel lekvärld ut och mina två lekgalna kids springer rakt in bland hoppborg, rutschkanor, bollhav och klätterställningar. Det finns en speciell avdelning för mindre barn, men min ettåring tycker att allt annat är lika spännande som hon gärna utforskar. Det här leklandet är relativt kompakt (om jag jämför med Andy’s) och mycket lätt att överblicka. Här försvinner sällan barn utom synhåll, vilket är skönt, när man är där med två stycken som springer åt två håll.



Kafeterian erbjuder många barnvänliga rätter till skäliga priser. Pommestallrik för en tjaga, vegetarisk hamburgare med pommes o läsk för 45 kr som exempel. Helt okej och smakar helt okej också. Det finns mikro om man vill värma barnens mat. Personalen är genomgående trevlig och tillmötesgående. Här kan mina barn gärna spendera en förmiddag eller två i veckan. Inte minst för att det kostar endast 50 kr/barn för föräldralediga måndagar – onsdagar – fredagar. Det tycker jag är lagom. Det är ändå inte många barn på förmiddagar så trängsel o bortknuffade småbarn hör till de ovanligheterna.

Kort sagt, Funhouse är en perfekt lekplats för barn i Malmö när vädret inte tillåter utomhuslek. Gå o testa!

Utbyte för ettåringen:

Hon fullständigt älskar stället! (Att hon förmodligen smittades av kräksjuka där sist vi var där bortser vi ifrån).

Utbyte för fyraåringen:

Han fullständigt älskar stället med! (Och blev smittad av lillasysters kräksjuka).

Personal:

Tillmötesgående, de allra flesta

Mat/Dricka:

Finns det mesta som hör till en hamburgerrestaurang och till låga priser. Finns även popcorn, glass, barnvänlig dricka, frukt, enklare kakor, yoghurt m.m.

Kostnad:

Just nu (2011 februari) går barn in för 50 kr på vardagar mellan 10-15. Vissa dagar är det stängt så kolla på deras hemsida! Annars kostar det 90 kr per barn. Det finns att köpa klippkort som ger rabatt.

Plus:

Allt, det är barnvänligt OCH föräldravänligt. Kan lugnt o prata med kompisen medans barnen leker. Okej, kan kanske inte sitta, dricka kaffe o prata, men vi kan stå o se våra barn leka. Redan det är ett stort plus. Ibland vill jag faktiskt inte sitta i bollhavet o bli kastad bollar på.

Minus:

Jag kan faktiskt inte finna några. Kanske något kallt för vuxna som inte vill springa runt som barn gör.

Betyg:

BBBBB
Har du större barn, kanske de uppskattar Andy's lekland mer, då den är större och finns mer att välja på.

Kalla fakta:

Läs mer på http://www.funhousesweden.se/


Kommentarer
Postat av: Smsa Låna

Kul blogg! Hur länge har du haft din blogg?

2011-07-20 @ 04:25:28
URL: http://smsalåna.nu

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0