Järnvägsmuseum i Ängelholm

Har du en liten pojk i 2-6 årsåldern är ett besök på Tågmuséet i Ängelholm nästan obligatorisk! Vid vårt senaste besök åkte vi tåg dit med en lånad Jojo sommarkort, museet ligger bara drygt 100 meter bort från stationen. (Annars kan du ju ta bilen, det är ca en timmes körning).


Denna gången är det sommarlov och det kryllar av småbarn. Vårt sällskap har inte mindre än 6 småttingar under 6 år med sig och jag blir nästan snurrig av småfolket omkring. Muséet ryms in i någon sorts gammalt tåghall. Tågbanor som startar vid knapptryck, urminnes tågföremål, verkligt lok är bara några av allt som visas på museet. Med jämna mellanrum kan man åka med i tågsimulatorn, som är ett litet bio som skakar i takt med filmen som visas. Först åker man i ett gammalt ånglok, sedan ett litet nyare tåg och avslutar åkturen med X2000. Väl värt ett åk!




Barnens lekrum (eller snarare lekområde) är väldigt populärt. Här trängs barnen o bygger diverse olika tågbanor, kör modelltåg eller bara sitter o ritar. I nära anslutning finns bord o mikro (och plastbestick och papperstallrikar – tummen upp!) där vi ska sitta och avnjuta vårt eget medtagna pastahjul med köttbullar och ketchup. Snacka om barnens ointresse till att intaga måltiden!


Bakdörren står öppen och barnen får syn på den lilla järnvägen som man kan åka med för en tia. Guldpengen sinar och de åker glatt! Och de åker igen utan att betala tills personalen får nog! Vi föräldrar skrattar gott och dricker vårt kaffe vid de gulliga kaffeborden som ligger lite här o var.




Och om ni har barnvagn med er (kidsen är ju helt utpumpade o degar där i dubbelvagnar) kan ni ta en promenad efter museibesöket. Ängelholms centrum med alla gulliga små gator och sköna promenadmöjligheter längs ån ligger bara en bit bort.


Utbyte för ettåringen:

Hon gillade mest lekavdelningen där hon byggde tåg av Duplo Lego.

Utbyte för fyraåringen:

Han tyckte om allt men favoriten var tågbygget och den lilla järnvägen. Och förstås samvaron med kompisar som vi har kommit hit med.

Personal:

Trevliga och tillmötesgående

Mat/Dricka:

Det finns kaffe och dricka att köpa, samt fryst mat som du kan värma själv i mikron. Bättre att ta med egen matkorg!

Kostnad:

50 kr för vuxen. 30 kr för studerande och pensionärer. 10 kr för att åka på minitåget. För barn upp till 19 år gratis. Årskort finns för 200 kr för vuxna och 120 kr för studerande och pensionärer.

Plus:

Väl värt pengarna om man kan säga så.. mycket lek och skoj för många timmar!

Stort plus för gratis bestick, papptallrikar och servetter vid mikron! Sånt träffar man sällan på!

STORT lekavdelning för barnen! Jättefint!

Minus:

Att en del av lekavdelningen ligger på ’ovanvåningen’ medans matborden på nedre plan och det är svårt att hålla koll på barnen. Jag vågade inte släppa iväg min1,5 åring med rädsla om att hon trillar nerför trapporna.

Betyg:

BBBBB (Har du tid över och du har bilen med dig, ta en tur till Ängelholms flygmuséum, även den värt ett besök!)

Kalla fakta:

Öppet tisdag – söndag kl 10-17 hela året, under sommarmånaderna även öppet på måndagar. Mer info hittar du på Trafikverkets hemsida.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0