Djungellekplatsen

Nu när vårens första tecken har börjat dyka upp, kan vi äntligen träffas ute med andra småbarnsföräldrar så får vi mer luft och mindre stök hemma! Vi har aldrig varit på Djungellekplatsen i Bunkeflostrand och eftersom barnen är sugna på något nytt så tar vi oss en tur dit!




Djungellekplatsen ligger i ett villaområde, delvis omgärdat av ett trästaket. Innanför är det några träklätterställningar, rutschkana, stenlabyrint, grotta och massor av växtlighet. De lövlösa buskarna för tankarna föga till djungeln, men det ser med säkerhet annorlunda ut på sommaren.


Om jag hade varit barn nu så hade jag älskat den här platsen! Det är härligt oordnat och jag gillar verkligen att lekplatsen ligger samman med naturen. Här kan man verkligen busa runt och leka indian! Och på sommaren kan man leka kurragömma i buskarna! Tycker mamma.. Barnen är tyvärr inte lika förtjusta. De prövar sig fram och klättrar och testar attraktionerna men efter en halvtimme har de tråkigt. De vill gunga. Hm..

Alldeles i närheten hittar vi en lekplats med gungor, vanliga klätterställningar, snurrträd o annat ’bra’. Där stannar vi länge. Well.. kanske djungellekplatsen kan vara något till sommaren när man törstar efter skugga!


Utbyte för tvååringen:

Med sina 84 cm i strumplästen är hon i minsta laget för att klättra här. Men försöka duger!

Utbyte för femåringen:

Det roligaste var nog att klättra på grottans tak och åka ner som på rutschkana. Tur att det finns överdragsbyxor!

Personal:

-

Mat/Dricka:

Inte i närheten i alla fall..

Kostnad:

-

Plus:

Staket runtom

Perfekt för rollekar

Minus:

Staket runtom – med hemliga utgång lite här o var.. (tvååringen är INTE att lita på i det här avseendet)

Egentligen finns det inte så mycket att göra här om inte barnen hittar på egna lekar.

Betyg:

BB

Kalla fakta:

Djungellekplatsen är ett av Malmös temalekplatser som ligger lite runtom i staden.  Testa Hav och strandlekplatsen också som ligger en bit bort i närheten av Sibbarpstranden! Där finns både lekplats och skogsområde i ett!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0